Kent Akademisi Dergisi 2024 Yılından İtibaren Yılda 6 Sayı Yayınlıyor

Bu yıl 17. cildini (2024 Cilt 17, Sayı 1 / Volume 17, Issue 1) yayınlayan Kent Akademisi Dergisi, 2024 başından itibaren yılda 6 sayı (iki ayda bir / bi-monthly) yayınlanmaya başladı.

Akademik yayıncılıkta en az üç hakemli olma, tüm süreçlere ilişkin yönergesi bulunma ve bu yönergelere göre yayın yapma, okur, yazar ve editör odaklı hizmet sunma, Türkiye’nin tüm coğrafyasına eşit dağılma gibi ilkleriyle ve kalite ilkeleriyle öne çıkan Kent Akademisi Dergisi baş editörü Dr. Ahmet FİDAN, yeni 2024’ün ilk sayısında şu açıklamalarda bulundu:

Dergimize okurlarımız ve yazarlarımız tarafından yöneltilen teveccühe minnettarız. Onların bu teveccühüne her sayıda daha ileri bir kalite düzeyi ile cevap vermeye çalışacağız. 2024 yılındaki hedefimiz, Web of Science (WOS) ve diğer Q grubu indekslere girerek, Türkiye’de olduğu gibi dünyada da eşit coğrafi alan üzerinden dağılımlı şekilde yaygınlaşmaktır.

Bu süreçte, tabi ki biz de çok disiplinli ve sıkı çalışıyoruz. Ayda iki kez aksatılmadan düzenli olarak toplanıyoruz. Yayın Kurulumuzun bu toplantıları bazen 3-4 saat sürdüğü oluyor. Ekibimiz bu işi bilimsel özveri ile yürütmekte. Dergimizin yazarlardan almış olduğu ücret, dil editörü, mizanpaj editörü, grafiker ve sayfa sekreteri başta olmak üzere, hosting ve domain giderlerine harcanmakta, bazen bütçenin yetmediği durumlarda, Icam Network bütçesinden takviye alınmaktadır. Biz bu akademik hizmeti profesyonel olarak yapmaktan büyük keyif almaktayız.

En başta, Prof.Dr. Şen YÜKSEL, Doç.Dr. Burçin HENDEN ŞOLT editörlerimiz olmak üzere, Yayın kurulumuzda bulunan, Prof.Dr. Nilgün GÖRER TAMER, Prof.Dr. Serap İNCAZ, Dr.Öğr.Üyesi, Buse AÇIK ETİKE, Prof.Dr. Kağan GÜNÇE, Prof.Dr. Filiz TAVŞAN, Dr.Öğr.Üyesi Pelin KARAÇAR ve Dil Editörümüz Öğr.Gör. Dilek İŞLER HAYIRLI, Dr. Mustafa GÜNAYDIN, hızına yetişemediğimiz Mizanpaj Editörümüz Tekşah YEREBASMAZ, liste ve süreçleri organize eden sayfa sekreterimiz Nilay YAZICI, uzaktan her zaman desteğini bizden esirgemeyen Prof.Dr. Prachand Man PRADAN, yayın danışmanımız, kadim dostum,Prof.Dr. Ebru ERDÖNMEZ’e ve Prof.Dr. Kamuran ELBEYOĞLU‘na çok çok teşekkür ederiz. Yayın süreçlerinde çoğu zaman bizden desteğini esirgemeyen, Kardeş Dergimiz JENAS’ın editörü, Doç.Dr. Hasan Tezcan YILDIRIM’a ve JASA’nın editörü Prof.Dr. Atila GÜL’e saha danışmanımız Dr. Osman SİRKECİ‘ye şükranlarımı sunarım.

Alan editörlerimizi de teker teker ismen zikretmek isterdim ancak sayıları 100’ün üzerinde olduklarından onlara da topluca teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız, iyi ki varız.

Dergimizin ve yayın grubumuzun bütünleşik ilkeleri olan, SAYDAMLIK, YÖNETİŞİM, ADALET, PAYLAŞIM, SAMİMİYET / İYİ NİYET, FALDALILIK bizi motive eden ilkelerimizdir.

2024 yılında dergimizin dünya ülkelerine eşit bir şekilde dağılımı konusunda her kademeden herkese her şekilde bize destek olmaları için çağrıda bulunuyoruz. Kadrolarımız, kapımız her zaman sizlerin sinerjisine açıktır.

Sayımızın DergiPark Süreç sayfası erişimi:

https://dergipark.org.tr/tr/pub/kent/issue/82743

Editör Kurulu erişimi:

https://dergipark.org.tr/tr/download/issue-file/76420

Editör Mektubu Erişimi:

https://dergipark.org.tr/tr/download/issue-file/76421

Sayı Tam Dosyası Erişimi:

https://dergipark.org.tr/tr/download/issue-full-file/82743

print

Bir cevap yazın