Medyada Yer Almak İçin Ölmek Lazım!

Türkiye’de ikiyüzlülüğün son örneği maalesef kaybolan Fransız Havayollarında hayatını kaybeden Ceren Necipoğlu haberlerinde!
Ceren Necipoğlu gibi sanatçı, nitelikli “rol model” ler neden medyada canlıyken yer bulamıyor?

Brezilya açıklarında radardan kaybolan Fransa Havayollarına (Air France) ait uçağın içindeki 216 yolcudan birinin Anadolu Üniversitesi öğretim görevlisi Fatma Ceren Necipoğlu olduğu bildirildi.

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Devlet Konservatuvarı Piyano bölümünün çok başarılı görevlisi Fatma Ceren Necipoğlu’nun (37) ne kadar değerli bir sanatçı olduğunu ancak ölünce öğrenebildik!

Brezilya’da düzenlenen 4. Rio Arp Festivali’ne davet üzerine katılıp iki resital veren Necipoğlu’nun
Hiç konserini veren bir kanal duydunuz mu?
Yoksa ünlü röportajcılar onu buldular da Pazar eklerinde bize tanıttılar mı diye soralım. Hemen ellerinin altında, ahbap çavuş ilişkisi içindeki adamları/kadınları tanıta tanıta beynimizi köreltenler neden Türkiye’nin Ceren’lerini görmezden geliyor?

Necipoğlu’nun sanatının baharında olduğunu ifade eden Prof. Dr. Sürmeli:
”Başarılı bir sanatçı olarak öğrencilerine kol kanat geren bir arkadaşımızdı. Öğrencilerin başarılı olmaları için gece gündüz çalışan eğitime ve sanata düşkün bir insandı. 24 Mayısta başlayan ve 1 Haziranda sona eren 4. Rio Arp Festivali’ne katılmak için davetli gitti, iki resital verdi.”

Ne zaman arp konserlerine hazırlanan çocuklarımız, Pazar günü arka arkaya yayınlanan magazin programlarından fırsat bulup milletle tanışabildi?

Adam kesenler,tecavüzcüler,ruh hastaları,çocuk doğrayanlar, kitle halinde katliam yapanlar, meydan savaşları,saldırgan portreler çocuk ve gençlerimize “rol model” olmak için daha fazla görünüyor ekranlarda.Bunun dengesi asla gözetilmiyor,tam tersine beyne çivi çakar gibi “az sonra” edebiyatıyla nesiller zehirleniyor.Sanatçı diye kendini satışa sunanların aşk meşk hikayeleriyle dolu ortalık.

Çocuklarınıza arp sanatçısı olmanın erdemine,arp dinlemeye, müzik denince radyo dışında milli veya uluslar arası alanda başarı örneklerimizi öğretmeye ne zaman başlayacağız?

Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı, medya ve entelektüel geçinen ki ellerinde bir çok iktidar bulunduğu halde bunu toplum yararına kullanmayanlar, utanacak mı acaba?

Ceren Necipoğlu’na Allah’tan rahmet ve ailesine baş sağlığı diliyorum. Kısa yaşamında ülkesi ve milleti için gurur kaynağı olduğu için müsterih olunuz.
Necipoğlu’nun özgeçmişi

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda 2001 yılından beri öğretim görevlisi olarak görev yapan Fatma Ceren Necipoğlu, İstanbul Pendik Merkez İlkokulu’ndan 1984 yılında mezun oldu.
İstanbul Alman Lisesi, İstanbul Belediye Konservatuvarı arp bölümü, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı arp bölümünde eğitim alan Necipoğlu, 1992 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yarı Zamanlı Arp Bölümü ileri devresi ile Boğaziçi Üniversitesi Mütercim-Tercümanlık Bölümüne devam etti. 1997 yılında buradan mezun olan Necipoğlu, Louisiana Devlet Üniversitesi Müzik Fakültesi Arp Sanat Dalında 1999’da, Indiana Üniversitesi Müzik Fakültesi Arp Sanat Dalında da 2001 yılında yüksek lisans eğitimi aldı. Fransızca, İngilizce ve Almanca’yı iyi derecede bilen Necipoğlu, 2001 yılında AÜ Devlet Konservatuvarı’nda öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı.
Üniversitede Arp sanat dalının kurulmasına öncülük eden bekar Necipoğlu, 61 sanatsal etkinlikte yer aldı.
Anne ve babası İstanbul’da yaşayan, AÜ’nün ulusal ve uluslararası üç projesinde görev alan Necipoğlu’nun ”World Harp Congress” adlı Uluslararası Dünya Arp Kongresi Birliği ile Arp Sanatı Derneği’ne üyeliği bulunuyor.

Yetiştirdiği öğrenciler de başarılı

Necipoğlu’nun kendisi gibi yetiştirdiği öğrencilerin de birçok başarısı bulunuyor.
10. Dünya Arp Kongresi Genç Arpistler Konserleri kapsamında Arp Sanat Dalı öğrencisi Elif Güngör (18), 30 ülkeden seçilen 35 genç arpistten biri olarak Amsterdam’da Temmuz 2008’de bir dinleti sundu.
Slovenya Arpistler Derneği’nin Haziran 2007’de düzenlediği 1. Uluslararası Slovenya Arp Yarışması’nın 16-19 yaş kategorisinde Ece Yavaş birinci, 12-15 ve 16-19 yaş kategorilerinde Ceyda Çakır (15) ve Elif Güngör üçüncülük elde etmişti.
İngiltere’de Mart 2006’da gerçekleşen 1. Uluslararası Wales Arp Festivali Arp Yarışması’nın 16 yaş altı gençlik kategorisinde de Ece Yavaş ve Elif Güngör yarı finalist olmaya hak kazanmışlardı.

print

Bir cevap yazın